ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ANGELCARE.BG

Моля внимателно прочетете тези условия, преди да използвате настоящия уеб сайт. С всяко натискане на бутон, линк или обект на www.angelcate.bg, с изключение на пътя до настоящата страница, Вие декларирате, че изцяло приемате настоящите Общи условия.

Собственик на сайта

Собственик на интернет страниците и услуги, намиращи се на домейн angelcare.bg е Бебелан ООД. Сайтът се управлява от офиса на фирмата в гр.София, бул. Ботевградско шосе №247, лог.ц. Транскапитал,  тел: 02 9424638, факс: 02 9424637, електронен адрес: office@bebelan.bg.  БЕБЕЛАН е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, Булстат 130343155. Адресни и контактни данни на търговските обекти са описани подробно в меню „Контакти“.

Регистрация

Процедурата по регистрация в сайта е абсолютно доброволна и безплатна. Сайтът може да бъде разглеждан от Вас свободно, без да е необходима регистрация. Тя е необходима само за пазаруване чрез онлайн магазина. В процеса на регистрацията Вие доброволно предоставяте информация за себе си. В случай, че предоставите фалшива или невярна информация и това доведе до допълнителни усложнения, БЕБЕЛАН има право да закрие акаунта Ви и да откаже по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги.

Защита на личните данни

Всички доброволно предоставени от Вас лични и други данни се съхраняват, обработват и използват от БЕБЕЛАН за целите на поддръжката на определени функционалности на предлаганите услуги и за целите на рекламата и анализа на БЕБЕЛАН, както и при участие в игри, промоции и томболи.

БЕБЕЛАН гарантира, че предоставените от Вас лични данни няма да се отстъпват на трети лица за рекламни и промоционални цели. Информираме Ви, че си запазваме правото да използваме IP адресите и други Ваши данни за разкриване идентичността в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури или за да се спазят настоящите условия.

Вие имате право на достъп до собствените си лични данни, които сте въвели и по-всяко време можете да нанасяте корекции.

Представяни стоки и услуги на Сайта.

БЕБЕЛАН ще се стреми да поддържа актуална и изчерпателна информация за представените от сайта продукти и услуги. Въпреки това, имайте предвид, че информацията е валидна към датата на нейното публикуване. При съмнения от ваша страна, можете да получите актуална информация като пратите имейла на angelcare@bebelan.bgВ случай на несъответствие в основните характеристики на стоката, имате правото да я върнете и да Ви бъдат възстановени парите.

БЕБЕЛАН има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти, услуги и цени. Някои от публикуваните продукти може да бъдат остарели. Част от информацията публикувана в сайта е възможно да се отнася до продукти, услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента.

Цени

Всички представени в сайта цени са в български лева и са валидни към момента на публикуването им. Цените на стоките са крайни и включват всички данъци и такси без цената за доставка, която е посочена отделно. В редки случаи може да се получи промяна на цената в периода между потвърждаване на поръчката и издаване на фискалния бон. В такъв случай Вие ще бъдете уведомени и стоката ще Ви бъде доставена само след изрично Ваше потвърждение по телефон или ел. поща.

Поръчка

Поръчки могат да правят само регистрирани потребители, приели настоящите общи условия. За да направите поръчка е необходимо да попълните формата за поръчка. С потвърждаването на поръчката, Вие влизате в договорни отношения с БЕБЕЛАН ООД (Договор за продажба от разстояние). Договорът се счита за сключен от момента на издаване на фискален бон и потвърждаване на конкретната поръчка от страна на БЕБЕЛАН ООД.

Плащане

Всички плащания се извършват само в български лева. Вие може да заплати цената на поръчана от онлайн магазина стока и услуга като използвате по свой избор един следните начини:

 1. Плащане с банкова карта. В този случай Вие депозирате сума равна на стойността на направената поръчка чрез вашата банкова карта. Доставката се извършва след потвърждение на транзакцията.
 2. Банков превод. В този случай Вие депозирате в банкова сметка на БЕБЕЛАН ООД пълната стойност на поръчката. Доставката се подава за изпълнение след заверяване на сметката на БЕБЕЛАН ООД.
  Плащате като преведете пари по наша сметка. Моля, наредете сумата по нашата сметка IBAN: BG72RZBB91551066014711, BIC: RZBBBGSF като посочите номера на поръчката в основанието за плащане.
  В горните два случая, ако в седемдневен срок няма частичен или пълнен отказ от закупената стока, БЕБЕЛАН ООД автоматично приема направения депозит като плащане на поръчаните стоки или услуги. Ако в седемдневен срок Вие се откажете и върнете частично или изцяло от закупените стоки и при положение че не сте нарушили правилата за връщане на стока, БЕБЕЛАН ООД се задължава да възстанови частично или изцяло депозираната сума.
 3. Наложен платеж” (плащане при доставката). В този случай, Вие извършвате плащане на доставката срещу издаден фискален бон в брой на куриера. С подписването на талона за приемане на пратката, Вие овластявате куриера да предаде от негово име и за негова сметка на БЕБЕЛАН ООД платената сума.

Важно: ВСЯКА ДОСТАВКА ОТ БЕБЕЛАН Е ПРИДРУЖЕНА ОТ ФИСКАЛЕН БОН (касова бележка). Пазете фискалния бон поне седем дни! Той ще Ви бъде необходим в случай, че решите да използвате правото си на връщане на стока.

Доставка на поръчана стока.

Доставката на поръчана чрез онлайн магазина стока се извършва с куриер по избраният от Вас начин и според посочените срокове. Доставки се извършват само на географската територия на Република България. Доставки извън територията на България са въпрос на допълнително договаряне.

Стойността на самата доставка се начислява допълнително към стойността на стоките в процеса на самата поръчка. Тази стойност няма да бъде включена във фискалния бон, но е част от договора за продажба, включена е в общата стойност на поръчката и Вие се съгласявате да я заплатите

При получаването на стоката, Вие имате правото и задължението да направите оглед на доставените стоки. В случай на нарушен вид, възникнал при транспорта, трябва да изисквате от куриера попълването на протокол за увредена пратка. В случай на липса на артикул, моля опишете липсата в протокола за приемане на пратката и изискайте подписа на куриера. БЕБЕЛАН ООД ще Ви изпрати липсващия артикул за своя сметка след получаването на оригиналния приемен протокол от куриера.

Доставката:

 1. Доставка за територията на България – Доставката до Вас ще бъде извършена с Куриерска фирма в рамките на 2 работни дни. За големите градове – в рамките на следващия работен ден. Поръчки, приети след 17,00 часа, се смятат +1 ден
 2. Нормална доставка за София. Срок на доставка: до 1 работен ден. 
 3. Всички доставки са безплатни за територията на България.
 4. Доставка до Европа – моля пуснете запитване.

Проблеми при доставка.
При невъзможност за предаване на доставката (забавяне или по-ранното изпълнение), причината за което не е по ваша вина, повторната доставка е за сметка на БЕБЕЛАН ООД.
Вие се съгласявате да заплатите разходите по повторна доставка когато: При нужда от повторно идване на куриер по Ваша доставка по причини, възникнали от Ваша страна; Данните, които сте подали за доставката са непълни или неточни; Вашето или на упълномощен от Вас човек отсъствие, който да приеме доставката и да извърши плащането, когато то е заявено в брой.

При невъзможност за връчване на пратката и при второ посещение не по вина на БЕБЕЛАН ООД или куриера, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява. В този случай, БЕБЕЛАН ООД има правото да получи от Вас или да задържи от направения депозит всички направени разходи по доставката. Казаното в предходното изречение се отнася и за случаите, когато Вие неоснователно откажете да приеме пратката.

Отказ от сключен договор и възстановяване на заплатената цена.

Съгласно чл. 55, ал.1 ЗЗП, Вие имате право да се откажете от една или повече от поръчаните стоки в седемдневен срок от доставката. За да направите това, трябва да са изпълнени следните условия:

 1. Предварително да информирате БЕБЕЛАН ООД за вашето намерение. Информирането се извършва писмено на адрес: office@bebelan.bg или на посочените в „Контакти“ факс номера.
 2. Да върнете съответната стока чрез куриер на адрес: бул. Ботевградско шосе 247. Стоката трябва да бъде в добър търговски вид, без нарушена оригинална опаковка, с пълен набор от консумативи и аксесоари, в случай, че е имало такива. Стоката трябва да не е употребявана от Вас.
 3. Върнатата стока трябва да бъде задължително придружена от фискалния бон (касовата бележка), получена при доставката ѝ.

Всички транспортни разходи по връщането на стоката са за ваша сметка. При постигната договорка за подмяна на стоката БЕБЕЛАН ООД може да предложи заплащане на ½ от доставката.

В случай, че Вие се възползвате от правото си по чл. 55, ал.1 от ЗЗП и при положение, че са изпълнени посочените по–горе условия, БЕБЕЛАН ООД се задължава да Ви възстанови заплатената цена по банков път (по посочената по реда даден по–горе банкова сметка) в срок от десет работни дни от връщането на стоката.

Ограничение на отговорността 

БЕБЕЛАН ООД не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато сте посочили неверни, непълни или неточни лични данни. Ваше задължение е да опазвате конфиденциалността на предоставените Ви от БЕБЕЛАН ООД потребителско име и парола. Всяка направена чрез онлайн магазина поръчка ще бъде считана за редовна, ако при направата и са използвани потребителско име и парола, които системата е приела за валидни независимо от това дали същите са използвани от лице различно от титуляря или от неовластено лице.

БЕБЕЛАН ООД и неговите доставчици не носят отговорност за каквито и да е щети или пропуснати ползи, произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на интернет страниците, разположени на домейн www.angelcare.bg.

Мнения за стоки. Некоректно използване на сайта.

Във функционалността на този интернет сайт е предоставена възможност за публикуване на мнения относно предлаганите стоки и услуги. Цялата отговорност за достоверността и евентуалните последствия от текста на дадено мнение се носи изцяло от потребителя, който го е публикувал. БЕБЕЛАН ООД си запазва правото да изтрива мнения, които не са на Български език, не са по темата, звучат неприемливо спрямо моралните обществени норми или противоречат на коректния тон, както и такива със съмнение за търговска или рекламна насоченост.

БЕБЕЛАН ООД си запазва правото да изтрива акаунти и блокира бъдещ достъп до сайта на потребители, които смята за некоректни или злонамерени.

Авторски права. Търговски марки.

Всички материали, снимки, текстове, дизайн елементи и концепции, находящи се електронните страници на домейн www.angelcare.bg, с изключение на публикуваните търговски марки, са собственост на БЕБЕЛАН ООД. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или използвани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата без изрично писмено разрешение от БЕБЕЛАН ООД на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена и ще се смята за нарушение на Закона за Авторското право и сродните му права. Информираме Ви, че почти цялото съдържание на www.angelcare.bg е защитено със скрити или явни авторски маркери и нарушаването на авторските права е лесно доказуемо.

При закупуване на стока, представляваща обект на авторски и/или патентни права, БЕБЕЛАН ООД не предоставя никакви допълнителни права за ползване и разпространение, освен изрично упоменатите такива от производителя/дистрибутора на стоката.

ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ANGELCARE.BG

Моля внимателно прочетете тези условия, преди да използвате настоящия уеб сайт. С всяко натискане на бутон, линк или обект на www.angelcate.bg, с изключение на пътя до настоящата страница, Вие декларирате, че изцяло приемате настоящите Общи условия.

Собственик на сайта

Собственик на интернет страниците и услуги, намиращи се на домейн angelcare.bg е Бебелан ООД. Сайтът се управлява от офиса на фирмата в гр.София, бул. Ботевградско шосе №247, лог.ц. Транскапитал,  тел: 02 9424638, факс: 02 9424637, електронен адрес: office@bebelan.bg. БЕБЕЛАН ООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, Булстат 130343155. Адресни и контактни данни на търговските обекти са описани подробно в меню „Контакти“.

Регистрация

Процедурата по регистрация в сайта е абсолютно доброволна и безплатна. Сайтът може да бъде разглеждан от Вас свободно, без да е необходима регистрация. Тя е необходима само за пазаруване чрез онлайн магазина. В процеса на регистрацията Вие доброволно предоставяте информация за себе си. В случай, че предоставите фалшива или невярна информация и това доведе до допълнителни усложнения, БЕБЕЛАН има право да закрие акаунта Ви и да откаже по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги.

Защита на личните данни

Всички доброволно предоставени от Вас лични и други данни се съхраняват, обработват и използват от БЕБЕЛАН за целите на поддръжката на определени функционалности на предлаганите услуги и за целите на рекламата и анализа на БЕБЕЛАН, както и при участие в игри, промоции и томболи.

БЕБЕЛАН гарантира, че предоставените от Вас лични данни няма да се отстъпват на трети лица за рекламни и промоционални цели. Информираме Ви, че си запазваме правото да използваме IP адресите и други Ваши данни за разкриване идентичността в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури или за да се спазят настоящите условия.

Вие имате право на достъп до собствените си лични данни, които сте въвели и по-всяко време можете да нанасяте корекции.

Представяни стоки и услуги на Сайта.

БЕБЕЛАН ще се стреми да поддържа актуална и изчерпателна информация за представените от сайта продукти и услуги. Въпреки това, имайте предвид, че информацията е валидна към датата на нейното публикуване. При съмнения от ваша страна, можете да получите актуална информация като пратите имейла на office@bebelan.bg. В случай на несъответствие в основните характеристики на стоката, имате правото да я върнете и да Ви бъдат възстановени парите.

БЕБЕЛАН има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти, услуги и цени. Някои от публикуваните продукти може да бъдат остарели. Част от информацията публикувана в сайта е възможно да се отнася до продукти, услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента.

Цени

Всички представени в сайта цени са в български лева и са валидни към момента на публикуването им. Цените на стоките са крайни и включват всички данъци и такси без цената за доставка, която е посочена отделно. В редки случаи може да се получи промяна на цената в периода между потвърждаване на поръчката и издаване на фискалния бон. В такъв случай Вие ще бъдете уведомени и стоката ще Ви бъде доставена само след изрично Ваше потвърждение по телефон или ел. поща.

Поръчка

Поръчки могат да правят само регистрирани потребители, приели настоящите общи условия. За да направите поръчка е необходимо да попълните формата за поръчка. С потвърждаването на поръчката, Вие влизате в договорни отношения с БЕБЕЛАН ООД (Договор за продажба от разстояние). Договорът се счита за сключен от момента на издаване на фискален бон и потвърждаване на конкретната поръчка от страна на БЕБЕЛАН ООД.

Плащане

Всички плащания се извършват само в български лева. Вие може да заплати цената на поръчана от онлайн магазина стока и услуга като използвате по свой избор един следните начини:

 1. Плащане с банкова карта. В този случай Вие депозирате сума равна на стойността на направената поръчка чрез вашата банкова карта. Доставката се извършва след потвърждение на транзакцията.
 2. Банков превод. В този случай Вие депозирате в банкова сметка на БЕБЕЛАН ООД пълната стойност на поръчката. Доставката се подава за изпълнение след заверяване на сметката на БЕБЕЛАН ООД.

В горните два случая, ако в седемдневен срок няма частичен или пълнен отказ от закупената стока, БЕБЕЛАН ООД автоматично приема направения депозит като плащане на поръчаните стоки или услуги. Ако в седемдневен срок Вие се откажете и върнете частично или изцяло от закупените стоки и при положение че не сте нарушили правилата за връщане на стока, БЕБЕЛАН ООД се задължава да възстанови частично или изцяло депозираната сума.

 1. ”Наложен платеж” (плащане при доставката). В този случай, Вие извършвате плащане на доставката срещу издаден фискален бон в брой на куриера. С подписването на талона за приемане на пратката, Вие овластявате куриера да предаде от негово име и за негова сметка на БЕБЕЛАН ООД платената сума.

Важно: ВСЯКА ДОСТАВКА ОТ БЕБЕЛАН Е ПРИДРУЖЕНА ОТ ФИСКАЛЕН БОН (касова бележка). Пазете фискалния бон поне седем дни! Той ще Ви бъде необходим в случай, че решите да използвате правото си на връщане на стока.

Доставка на поръчана стока.

Доставката на поръчана чрез онлайн магазина стока се извършва с куриер по избраният от Вас начин и според посочените срокове. Доставки се извършват само на географската територия на Република България. Доставки извън територията на България са въпрос на допълнително договаряне.

Стойността на самата доставка се начислява допълнително към стойността на стоките в процеса на самата поръчка. Тази стойност няма да бъде включена във фискалния бон, но е част от договора за продажба, включена е в общата стойност на поръчката и Вие се съгласявате да я заплатите

При получаването на стоката, Вие имате правото и задължението да направите оглед на доставените стоки. В случай на нарушен вид, възникнал при транспорта, трябва да изисквате от куриера попълването на протокол за увредена пратка. В случай на липса на артикул, моля опишете липсата в протокола за приемане на пратката и изискайте подписа на куриера. БЕБЕЛАН ООД ще Ви изпрати липсващия артикул за своя сметка след получаването на оригиналния приемен протокол от куриера.

Проблеми при доставка.
При невъзможност за предаване на доставката (забавяне или по-ранното изпълнение), причината за което не е по ваша вина, повторната доставка е за сметка на БЕБЕЛАН ООД.
Вие се съгласявате да заплатите разходите по повторна доставка когато: При нужда от повторно идване на куриер по Ваша доставка по причини, възникнали от Ваша страна; Данните, които сте подали за доставката са непълни или неточни; Вашето или на упълномощен от Вас човек отсъствие, който да приеме доставката и да извърши плащането, когато то е заявено в брой.

При невъзможност за връчване на пратката и при второ посещение не по вина на БЕБЕЛАН ООД или куриера, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява. В този случай, БЕБЕЛАН ООД има правото да получи от Вас или да задържи от направения депозит всички направени разходи по доставката. Казаното в предходното изречение се отнася и за случаите, когато Вие неоснователно откажете да приеме пратката.

Отказ от сключен договор и възстановяване на заплатената цена.

Съгласно чл. 55, ал.1 ЗЗП, Вие имате право да се откажете от една или повече от поръчаните стоки в седемдневен срок от доставката. За да направите това, трябва да са изпълнени следните условия:

 1. Предварително да информирате БЕБЕЛАН ООД за вашето намерение. Информирането се извършва писмено на адрес: angelcare@bebelan.bg или на посочените в „Контакти“ факс номера.
 2. Да върнете съответната стока чрез куриер на адрес: бул. Ботевградско шосе 247. Стоката трябва да бъде в добър търговски вид, без нарушена оригинална опаковка, с пълен набор от консумативи и аксесоари, в случай, че е имало такива. Стоката трябва да не е употребявана от Вас.
 3. Върнатата стока трябва да бъде задължително придружена от фискалния бон (касовата бележка), получена при доставката ѝ.

Всички транспортни разходи по връщането на стоката са за ваша сметка. При постигната договорка за подмяна на стоката БЕБЕЛАН ООД може да предложи заплащане на ½ от доставката.

В случай, че Вие се възползвате от правото си по чл. 55, ал.1 от ЗЗП и при положение, че са изпълнени посочените по–горе условия, БЕБЕЛАН ООД се задължава да Ви възстанови заплатената цена по банков път (по посочената по реда даден по–горе банкова сметка) в срок от десет работни дни от връщането на стоката.

Ограничение на отговорността 

БЕБЕЛАН ООД не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато сте посочили неверни, непълни или неточни лични данни. Ваше задължение е да опазвате конфиденциалността на предоставените Ви от БЕБЕЛАН ООД потребителско име и парола. Всяка направена чрез онлайн магазина поръчка ще бъде считана за редовна, ако при направата и са използвани потребителско име и парола, които системата е приела за валидни независимо от това дали същите са използвани от лице различно от титуляря или от неовластено лице.

БЕБЕЛАН ООД и неговите доставчици не носят отговорност за каквито и да е щети или пропуснати ползи, произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на интернет страниците, разположени на домейн www.angelcare.bg.

Мнения за стоки. Некоректно използване на сайта.

Във функционалността на този интернет сайт е предоставена възможност за публикуване на мнения относно предлаганите стоки и услуги. Цялата отговорност за достоверността и евентуалните последствия от текста на дадено мнение се носи изцяло от потребителя, който го е публикувал. БЕБЕЛАН ООД си запазва правото да изтрива мнения, които не са на Български език, не са по темата, звучат неприемливо спрямо моралните обществени норми или противоречат на коректния тон, както и такива със съмнение за търговска или рекламна насоченост.

БЕБЕЛАН ООД си запазва правото да изтрива акаунти и блокира бъдещ достъп до сайта на потребители, които смята за некоректни или злонамерени.

Авторски права. Търговски марки.

Всички материали, снимки, текстове, дизайн елементи и концепции, находящи се електронните страници на домейн www.angelcare.bg, с изключение на публикуваните търговски марки, са собственост на БЕБЕЛАН ООД. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или използвани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата без изрично писмено разрешение от БЕБЕЛАН ООД на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена и ще се смята за нарушение на Закона за Авторското право и сродните му права. Информираме Ви, че почти цялото съдържание на www.angelcare.bg е защитено със скрити или явни авторски маркери и нарушаването на авторските права е лесно доказуемо.

При закупуване на стока, представляваща обект на авторски и/или патентни права, БЕБЕЛАН ООД не предоставя никакви допълнителни права за ползване и разпространение, освен изрично упоменатите такива от производителя/дистрибутора на стоката.